top of page
  • תמונת הסופר/תHila Halutzy

חמש סיבות שויסות רגשי זו המיומנות הכי חשובה שאתם יכולים ללמוד

כשאתם טובים בלווסת את הרגשות שלכם בעצמכם - אתם משפיעים לטובה על הרווחה של כל הסביבה שלכם!


הנה חמש סיבות טובות לשכלל את המיומנויות שלכם בויסות רגשי:


1. ויסות רגשי הוא הכרחי לשגשוג ולהשתלבות בחברה: מהרגע בו אנחנו נולדים אנחנו לומדים לווסת את הרגשות שלנו. בגיל הרך ולאורך שנות הילדות המסוגלות הרגשית הולכת ומתפתחת, כמו גם המורכבות של סיטואציות שמעוררות רגש ומאתגרות את יכולתנו לדחות סיפוקים, להתאושש מעלבון, ולהתמודד עם רגשות כמו כעס ותסכול. בבגרותנו, כבר מצופה מאיתנו לווסת את רגשותנו ולהגיב במתינות בסיטואציות חברתיות. כשהבוס לא יסכים לתת לנו העלאה הוגנת, כשבת הזוג תרצה ״להיות קצת לבד״, כשניגש למבחן חשוב בהתרגשות שיא, כשנתקע בפקק בדרך לפגישה חשובה, או כשהפקיד במס הכנסה לא יוכל לעזור לנו לתקן טעות שעולה לנו הרבה כסף - רצוי שלא נשבור עציץ או נברח מהחדר בזעם. מכאן שלהיעדר יכולת לווסת את רגשותנו כאנשים בוגרים יהיו השלכות משמעותיות על החיים שלנו, על התוצאות שנשיג, ועל יכולתנו להשתלב בחברה באופן תקין.


2. בשביל הבריאות והרווחה כללית (well-being): להיעדר יכולת ויסות רגשי עשויות להיות השלכות הרסניות אם ננקוט, תוך ניסיון להשיג ״שליטה״ על הרגשות, בדרכים חלופיות כמו צריכה של אלכוהול וסמים. הבעיה עשויה להתפתח להפרעת אישיות גבולית, לגרום לחרדה ולדכאון. בנוסף, בגלל המחשבות והרגשות הקשים שמתלווים לויסות רגשי לקוי ולתגובתיות יתר, הבעיה משפיעה לרעה על כל המערכת הגופנית. כיום ידוע שרמות גבוהות וקבועות של סטרס יתבטטו בלחץ דם גבוה, דופק מהיר, שרירים מתוחים, הפרעות ביציבה, בכאבים ובמחלות כרוניות. לבסוף, ויסות רגשי נחשב ל״סוד האושר״ כיוון שבמהותו הוא מצמצם את העוצמה ואת משך הזמן של רגשות ״שליליים״ כמו ריקנות ויאוש, ובונה חוסן להתמודדות עם אתגרים ומשברים.


3. בשביל הצלחה במערכות יחסים: מערכת רגשית יציבה היא חיונית להתמודדות עם קונפליקטים או סערת רגשות, שהם מנת חלקם של כל יחסים אינטימיים. בגלל פרשנות שלילית של סיטואציות ביחסים, יכולת ויסות רגשי שאינה מפותחת דיה עשויה להתבטא בחשדנות וחוסר אמון שיובילו להרס מהיר של היחסים. לחילופין, חשש מהצפה רגשית יכול לגרום גם לתגובה הפוכה של שליטה עצמית מוגזמת, הסתגרות ונוקשות שימנעו יצירת קשר.


4. דימוי ותחושת ערך עצמי: תחושת המסוגלות שנלווית לויסות רגשי תקין עוזרת היא בסיס לדימוי עצמי חיובי ולתחושה של ערך עצמי. כשאני חווה חוויות חיוביות של הצלחה - אני מפתחת מה שנקרא ״חוללות עצמית״ (אמונה ביכולת שלי לחולל דברים בעולם) וכתוצאה מכך, אני פחות זקוקה לאישורים מהסביבה ופחות נוחה להשפעתם של לחצים חברתיים. בנוסף, ליכולת לווסת את הרגשות מתלווה יכולת להפעיל את ״המוח החושב״ באופן מכוון ולעסוק בתכנון מטרות באופן בריא. זאת לעומת מצב שבו ההחלטות שלי הן אימפולסיביות ולא מודעות, או שחשיבה על משימות גדולות משתקת אותי.

אם אנחנו שוברים מהר את הכלים, מקללים, צועקים או עוזבים את החדר בכעס בשעת תסכול, לא נוכל לצפות מילדנו לעשות אחרת

5. השפעה חיובית על הסביבה כולה: ועכשיו לסיבה הכי חשובה בעיני. ״מודלינג״ או מתן דוגמה אישית, זה הדבר הכי טוב שאנחנו יכולים לעשות בשביל הסביבה שלנו בבית ובעבודה. אם אנחנו שוברים מהר את הכלים, מקללים, צועקים או עוזבים את החדר בכעס בשעת תסכול, לא נוכל לצפות מילדנו לעשות אחרת. ילדים לומדים המון באמצעות חיקוי, ולכן חשוב להוות עבורם מודל חיובי. בנוסף, מנגנון הקרוי ״הדבקה רגשית״ מבטיח כי הרגשות, מצב הרוח ותחושת הרווחה שלנו, ידביקו את הסובבים אותנו.


אם אנחנו רוצים לראות שינוי חיובי קורה בסביבתנו קרובה, אנחנו חייבים ראשית להתבונן בעצמינו, לשכלל את המיומנויות הרגשיות שלנו, להשתמש בתבונה בכלים שיעזרו לנו להתמודד נכון עם קשיים ותסכולים, לשמש דוגמה למיומנויות רגשיות טובות, ומתוך כך להשפיע לחיוב על אהובינו.


רוצים לקבל את כל הידע והכלים?

אני מזמינה אתכם לקבל ליווי אישי.

פורסם לאחרונה
bottom of page