top of page

מזמינה גם אותך לקבל את הפוסטים שלי ישירות למייל שלך

תודה, איזה כייף שהצטרפת (:

תמונת הסופר/תהילה רוזנבלום חלוצי

מה זה ויסות רגשי? התשובה היא במערכת העצבים


פרצוף עצוב


למה גם כשאנחנו יודעים איך אנחנו רוצים להתנהג / להגיב / לתקשר, ברגע האמת מופעלים דפוסים אוטומטיים שאנחנו כבר לא רוצים בהם, מחבלים לנו, ומשאירים אותנו במקום? מה זה ויסות רגשי


התשובה נמצאת במערכת העצבים.


מערכת העצבים הסימפטתית שלנו אחראית על עוררות, מאמץ גופני, ועל התגובה שלנו במצבי לחץ. היא דומיננטית במצבים שבהם אנחנו תופסים שאנחנו בסכנה, ושיש לנו צורך בפעולות השרדות.


תת המערכת השניה, הפאראסימפטתית, אחראית על פעולת הגוף במצבי הרפיה, מנוחה, ורגיעה. היא זו שמופעלת כשאנחנו מלטפים את הראש של הילדים או את הפרווה של חיית הבית, כשאנחנו עושים מדיטציה, מקבלים עיסוי, נמצאים בתנועה שנעימה לנו, מתמקדים במחשבות ובזכרונות נעימים, או נושמים עמוק לבטן (שזה כמו עיסוי לעצב הואגוס, עצב חשוב מאוד בגוף שלנו).


כשהמערכות האלה פועלות באיזון - אנחנו מרגישים נפלא.


איך מערכת העצבים שלנו דואגת להשרדות שלנו? מה זה ויסות רגשי


היא סורקת כל הזמן את הסביבה בתהליך שנקרא ״נוירוספציה״, כשהיא מחפשת אחר סכנה. אם היא תופסת סכנה - היא מופעלת באופן כזה שמשתק את היכולת שלנו לחשוב בבהירות, לנתח את המצב, או לתכנן את הצעד הבא שלנו, על מנת לנתב את כל המשאבים (דם, חמצן, אנרגיה) אל עבר הגפיים שלנו, לאפשר לנו להלחם, לברוח, ולהגן על עצמינו.



ומה הבעיה? מה זה ויסות רגשי


זה קורה גם כשהסכנה היא לא ממשית, אלא כשאנחנו רק מרגישים לא בטוחים להרגיש את הרגש שמציף אותנו באותו הרגע. זה יכול להיות בגלל שקיבלנו שיחת טלפון מעיקה, שיחה עם אדם שלא נעים לנו, ניג׳וס של ילד שבוכה ללא הפסקה, רעש חזק, ביקורת מאדם אהוב (מי אמר ביקורת מאמא ולא קיבל?), תסכול או אכזבה.


כך למעשה, תגובת השרדות של מערכת העצבים שלנו מכניסה אותנו ל״לופ״ של ערנות יתר, קופצנות, רגישות יתר להפרעות, מחשבות טורדניות, חרדה, דאגה, ואפילו כאבי בטן ובעיות עיכול.


אלה היו רגשות שבעבר היה קשה לנו להרגיש, הגוף הגן עלינו מהם בדרכו, וכעת התגובה האוטומטית שהתקבעה אצלנו כבר אינה נחוצה.

איזה תגובות שיש לנו ביום יום, הן בעצם תגובות השרדות של מערכת העצבים?


בריחה: במצבי יומיום - לצאת מהחדר בזעם, לשבור את הכלים, להתסגר, לעבוד שעות ארוכות מאוד, ולצאת מהר מקשרים חבריים או זוגיים.

התקפה: במצבי יומיום - להתפרץ על הצד השני, אגרסיביות (גם פאסיב-אגרסיב).

התרפסות: להגיד כן גם כשזה לא נוח לנו, להרגיש כמו קורבן, להיות נחמדים גם במצבים שמסכנים ומאיימים עלינו.

קפיאה במקום: להיות בחוסר יכולת לזוז, להתנגד, או לברוח.



כל התגובות האלה הן טבעיות, נורמליות, ולגיטימיות לחלוטין.


יתרה מכך, אנחנו לא אמורים להיות כל הזמן באיזון, זה הרי יהיה לא אנושי...

מה שאנחנו כן יכולים לעשות, זה ללמוד איך להמנע או לצאת מויסות אבל גם לחזור אליו בקלות וללא רגשות אשמה.



איך מווסתים רגשות ברגעי האמת?


יש המון דרכים מעשיות ופשוטות לווסת את הרגשות שלנו, מטכניקות של נשימה, מיינדפולנס, דמיון מודרך ועד שגרה ״מונעת״.

אולם הדרך לשינוי הרגלים ודפוסי התנהגות היא קבלת החלטות טובות בזמן אמת.


החכמה היא להצליח ולהתמיד בכך דוקא כשזה הכי קשה ומאתגר - כש״לוחצים לנו על הכפתורים״ ואנחנו מוצפים רגשית. שיטה שפיתחתי הקרויה Power of Pause, או ״ההשהיה״, היא תהליך פשוט לויסות רגשי  שיעזור לכם לעשות את זה בדיוק.



DBT אימון רגשי בשילוב


הגישה הדיאלקטית התנהגותית -DBT, מוכחת מחקרית כטיפול היעיל ביותר בקשיי ויסות רגשי.


האימון הרגשי בשילוב המיומנויות מגישה זו, מתמקד במתן כלים מעשיים לחיי היום יום של הלקוח ותרגול שלהם, ומשלב בתוכו את עיקרי גישת המיינדפולנס (פיתוח מודעות וקשיבות גבוהה למתרחש בתוכנו).


הוא אפקטיבי במיוחד עבור אנשים המתקשים עם דפוסי מחשבה והתנהגות שאינם מיטיבים, חווים רגשות אינטיסיביים, ולמתמודדים עם מצבי חרדה ומצוקה. 


בקליניקה שלי, הקניית הידע והמיומנויות מעולם ה-DBT, משולבת במסגרת מפגשי הטיפול והאימון, ועל ידי תרגול עצמי של המיומנויות בין המפגשים.


 


מתקשים עם ויסות רגשי? ערכת הקלפים ״לחיות באיזון״ נוצרה בשבילכם!


היא מכילה 70 תרגולים פשוטים ופרקטיים ליום יום שלכם, שיעזרו לכם להפחית סטרס וחרדה, לשנות דפוסי התנהגות שלא מועילים לכם, להגדיל את תחושת הבטחון והחוסן הנפשי, לאהוב את עצמכם יותר הלכה למעשה, לטפח מערכות יחסחם בריאות יותר, ולעשות בחירות טובות ממקום מאוזן ומודע.




כבר הורדתם את המדריך החינמי שלי?


אם טרם עשיתם זאת, הורידו עכשיו את המדריך המלא לאינטואיציה - המדריך שילמד אתכם להבחין בין קולה של החכמה פנימית שלכם, לבין קולו של הפחד.



 ׳30 ימים לאהבה עצמית מעשית׳


הצטרפו לתכנית הדיגיטלית שתעזור לכם לאהוב את עצמכם כמו שאתם ראויים!

בכל שלושה ימים תקבלו מייל עם תרגול אחד, הסבר מעמיק וכל ההשראה שלה אתם זקוקים - כדי שתוכלו לאהוב את עצמכם הלכה למעשה, ולהרגיש רגועים ובטוחים כפי שאתם ראויים להרגיש.



מתעניינים באימון או בטיפול רגשי? תאמו איתי שיחת ייעוץ אישית ללא עלות:





381 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page