top of page

מזמינה גם אותך לקבל את הפוסטים שלי ישירות למייל שלך

תודה, איזה כייף שהצטרפת (:

חושבים חיובי? זה לא תמיד כדאי לכם



אשה חושבת ומחייכת

אמרו לכם, ״תחשבו טוב - יהיה טוב״, אז ניסיתם לחשוב חיובי, מילאתם את הבית בפתקים עם הצהרות חיוביות, חזרתם על מנטרות, הקשבתם לפודקאסט טוב שהרים לכם את האנרגיות, ואפילו הרגשתם נפלא לכמה שעות, ואז... חזרו לקנן בכם הספקות העצמיים, הדאגות, החרדה, והמצוקה.


עולם העזרה העצמית מציע לנו, מזה שנים רבות, שלל פתרונות בזק שבכוחם להעלים לכאורה רגשות שליליים וכך ״למשוך״ אלינו שפע של טוב. אף שכבודם של חשיבה חיובית ושל משיכה אנרגטית במקומו מונח, האדרת החיובית הזו חילחלה כה עמוק לתודעה שלנו, עד כדי שאנחנו מוכנים להרחיק לכת על מנת שלא לחוות במלואם רגשות שקשים יותר לרובנו, כמו כעס, דכדוך, אכזבה, או אשמה, ואפילו למנוע אותם מהאהובים שלנו, מהילדים שלנו, ומעצמינו.


מה שעומד מאחורי כשלונה של חשיבה חיובית הוא הרגשות שלנו, או ליתר דיוק, חוסר ההבנה שרגש הוא כח, ושגם הרגשות ה״שליליים״ לכאורה הם חיוניים לבריאות הרגשית שלנו, כי רגשות מתפקדים כמו ״תמרורי דרך״ שמכוונים אותנו למטרות, ומלמדים אותנו על הערכים שלנו.

חשיבה חיובית לא עובדת כשלא לוקחים בחשבון רגשות חבויים שמשפיעים על קבלת ההחלטות שלנו. דוקא גישה ישירה ואמיצה לרגשות שלנו, היא הצעד הראשון לבריאות רגשית מאוזנת, לסמכות פנימית חזקה, ולתחושה שיש לנו ״רגליים על הקרקע״.

יתרה מכך, מחקרים שבדקו את הקשר בין חשיבה חיובית לבין מוטיבציה, מצביעים על כך שיתר חשיבה חיובית פוגע במוטיבציה להתמודד עם אתגרים ותסכולים העומדים בינינו לבין המטרות שלנו, וכך מחבל ביכולת שלנו להשיג אותן. לעומתן דוקא רגשי נחיתות, כעס, וקנאה, מסוגלים לכוון אותנו להתגבר על מכשולים, ולתכנן תכניות שיעזרו לנו להרגיש טוב יותר, בסופו של דבר.


בעיה נוספת עם חשיבה חיובית שאינה במינון הנכון, היא שזו מעניקה לנו תחושה כוזבת של שליטה, כאילו שאנחנו גרמנו לכל הדברים הטובים שיש בחיינו. והפחות טובים, מה איתם? האם יש כאן מקום להאשמה עצמית כי זימנו אותם אלינו בכח המחשבה?

האמונה בכוחה של חשיבה חיובית לגרום לניסים ונפלאות, ״משטחת״ את המציאות, ומשאירה אותנו גם עם תחושות של אשמה ואכזבה.

אז מהם הרגשות שמושכים בחוטים שלנו?


אם חשיבה חיובית לא תמיד עוזרת, אז מה כן? על מנת לגעת בשורש הבעיה (תהא הבעיה אשר תהיה), עלינו קודם לזהות את הרגשות שמעכבים או מניעים אותנו לפעולה המנוגדת לרצון האמיתי שלנו. כאן כדאי שנכיר מושג חדש - הקשרות פסיכולוגית. המושג הזה עוזר לנו להסביר מצבים שבהם גם אחרי שאנחנו יודעים איך אנחנו רוצים להתנהג / להגיב / לתקשר, ברגע האמת מופעלים דפוסים אוטומטיים שאנחנו כבר לא רוצים בהם, מחבלים לנו, ומשאירים אותנו במקום. התקיעות שאנו חווים כמו קיר שקוף שבו אנחנו נתקלים כשאנחנו רוצים לעשות צעדים קדימה - אבל חוזרים שוב ושוב לאחור.

אז אם הייתם בטיפול שלא עזר, אם ניסיתם ״הכל״ ואתם עדיין מקבלים את אותה התוצאה בסופו של דבר, דעו שיש כאן ״הקשרות פסיכולוגית״ בפעולה, ושהיא נוצרה בגוף שלכם ממש, כדי להגן עליכם מרגשות של איבוד שליטה, מחסור, או דחייה.

ריפוי הרגש הוא התשובה


אם נתחקה אחרי דרכי הפעולה של עצמנו, קרי, נזהה, נבין, נקבל, ונרפא רגשות המבקשים את ההתייחסות שלנו, יהיה לנו קל יותר להפסיק להלקות את עצמנו על איך שאנחנו מרגישים, ולעשות שינוי אמיתי. המטרה היא ליצור קשר עם רגשות מבלי לדחוף אותם הצידה, ללמוד לשהות בהם מבלי להגיע להצפה, לזהות את המצבים שמהווים ״טריגר״ לרגשות האלו, וללמוד טכניקות שיסייעו לכם להתמודד איתם ברגעי האמת. כך תתרגלו את מערכת העצבים שלכם להגיב אחרת בפעם הבאה, ובפעמים הבאות אחריה.

בין חשיבה לתגובה עומד רגש! ריפוי הרגש = תגובה אחרת = תוצאה אחרת. נקודה.

שום חשיבה חיובית לא תצליח במקום שבו הרגש מניע אתכם.


אם תחליטו לצאת למסע הזה, צפוי לכם תהליך רצוף בעליות ומורדות. החדשות הטובות הן שזה אפשרי לכם לגמרי ושתצאו ממנו מחוזקים לעולם, עם קצת עזרה, קבלה, ותמיכה.


 

ערכת הקלפים ״לחיות באיזון״ נוצרה בשבילכם!

הערכה היחידה בישראל שתעזור לך למצוא איזון רגשי, שלווה וחוסן, בפחות ממחירה של פגישת טיפול אחת!



כבר הורדתם את המדריך החינמי שלי?


אם טרם עשיתם זאת, הורידו עכשיו את המדריך המלא לאינטואיציה - המדריך שילמד אתכם להבחין בין קולה של החכמה פנימית שלכם, לבין קולו של הפחד.


תאמו איתי שיחת ייעוץ אישית ללא עלות:



















53 צפיות0 תגובות
bottom of page